Za jídlo a pití vydávala průměrná česká domácnost v letech 1944–1989 podstatně větší část příjmů, než je tomu v současnosti. Přednáška ukáže, co to znamenalo sehnat telecí játra, co měl blahobytný občan v domácím baru, jaká luštěnina se takřka vyvažovala zlatem a o čem vypovídá recept na humrový koktejl.
Přednáší doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D., z katedry soudobých dějin FHS UK.
Vstup zdarma.
Možná rezervace předem.
V rámci akce Pohledy do minulosti pořádaného příspěvkovou organizací Vědecká knihovna v Olomouci budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem prezentace organizátora akce. Příspěvková organizace Vědecká knihovna v Olomouci nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.
Za účelem povinného vykazování dat vůči Evropské komisi jsou VKOL v rámci projektu sbírány osobní údaje účastníků workshopů. Tyto údaje budou využívány pouze po dobu nezbytně nutnou v souladu se zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů a Nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679.
Projekt rekonstrukce Červeného kostela byl spolufinancován Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy Ministerstva kultury ČR.